Blog

kosmos i herbatos – stowarzyszenie wielkofermentowe

Liczba „Pi” przypomina, że nie obliczymy podróży kosmicznych w systemie dzięsiętnym. No nie ma bata. Ale jest liczba „Pij… raz dwa!” i wtedy wciągamy litrami herbatkę z fermentowanych kwiatów jabłoni….
I po trzeciej szklance lecimy sobie w kosmos na smaku napędzanym paliwem wodnym oraz słonecznym. I wcale nie chcemy dolecieć do żadnego konkretnego miejsca, pragniemy tylko, by ten aromat nigdy nas nie opuszczał. My – stowarzyszenie wielkofermentowe 

Zdjęcie użytkownika Miłka O. Malzahn.
pąki i kwiaty jabłoni zawierają fenolokwasy, flawonoidy i garść innych substancji biochemicznych. Posiadają  garbniki, które pomogą przy niestrawności, kwasy rozjaśniają cerę, a flawonoidy stabilizują wysokie ciśnienie.  Herbatka może… wspomoże zdrowie i na pewno wplynie na dobry humor 🙂
Zdjęcie użytkownika Miłka O. Malzahn.
aha- ważne:  w ogóle kwiaty i liście można spożywać na surowo, a mają słodkawy smak.
Zdjęcie użytkownika Miłka O. Malzahn.

Miłka Malzahn, pisze powieści, myśli powieści, oraz powiada powieści (ale to tylko na specjalne życzenie tylko). Jest filozofem, dziennikarzem, pisze książki, wykłada na uczelniach i robi czapki na szydełku, bo ma taką fantazję i lubi podążać za nitką.